Opplevelser

Lapphaugen turiststasjon kan by på storslagne naturopplevelser rett utenfor hyttedøra, året rundt. Mange av opplevelsene kan du gjøre på egenhånd, og er helt gratis. Vi tilbyr også isfiske, kanoturer og trugeturer med guide. I tillegg ligger vi midt i krigshistorisk landskap, og kan tilby opplevelser knyttet til historien om kampen om Narvik 1940. Om ønskelig kan vi formidle Polar Park, hundekjøring, ridning og samiske opplevelser.


På sommeren og høsten er vandring en populær aktivitet. I regionen er det et rikt løypenett med merkede ruter. Vi har Troms fylkes største våtmarksområde, Stormyra, rett i nærheten. Der finner du et unikt blomster - og fugleliv. Og har du lyst til å prøve deg på innlandsfiske ligger fjellvannene klare å venter med både røye og ørret.


Lyset er magisk året rundt.  På våren og midt på sommeren blir det aldri mørkt, og på vinteren i den mørkeste tiden har vi et fantastisk dagslys. Vi kan ikke se sola, men til gjengjeld har vi en himmel med en palett full av pastellfarger. Nordlyset, Aurora Borealis danser for oss allerede i slutten av august, og holder det gående frem til rundt påske. I området er det mange muligheter for gode fotomotiv, og ditt beste blinkskudd ligger bare å venter på deg.


For skientusiasten kan vi by på terreng til både de som liker å gå langt, til de som vil ta familien med på tur og til de som bare vil gå et lite stykke for å kunne fiske på isen og nyte late dager i sola. Fjellene våre byr på utfordringer for de som liker toppturer og elsker pudderføre. Melkefjellet og Spanstind er oftest besøkt.